'Stegeman kraakt weer beveiliging Schiphol'

SBS6-journalist Alberto Stegeman heeft weer zonder enige moeite de beveiliging van luchthaven Schiphol omzeild. Eerder dit jaar toonde Stegeman ook al aan dat de beveiliging van Schiphol niet deugt. Naar aanleiding van deze onthullingen stelde de Koninklijke Marechaussee een diepgaand onderzoek in en werd de beveiliging verbeterd. Morgenavond laat Stegeman dus opnieuw zien dat hij moeiteloos overal kan rondlopen.

Nadat in februari bleek dat de beveiliging op veel punten verbeterd moest worden, werden onder andere alle poortjes voorzien van irisscans en moeten bewakers in kofferbakken van passerende auto's kijken.

Op 27 november jl. zat vertrekkend Schipholdirecteur Gerlach Cerfontaine bij Pauw & Witteman. Hij nodigde daar Stegeman uit om de beveiliging opnieuw te testen. Heel toevallig had Stegeman op eigen initiatief juist die avond uitgekozen om de beveiliging weer op de proef te stellen, hetgeen hem naar eigen zeggen op 'het gevoeligste plekje van de luchthaven' bracht.

"Ik vind de conclusies van deze uitzending erger dan die van de vorige. Schiphol was dit keer gewaarschuwd. Cerfontaine en nationaal terreurbestrijder Tjibbe Joustra stelden dat Schiphol veilig was. Dat er ondanks hun grote woorden nog een lek kan ontstaan, is ongehoord", aldus Stegeman.

Schiphol wil nog niet op de nieuwe bevindingen van Stegeman ingaan. Volgens een woordvoerder zal men pas reageren als de uitzending is bekeken.