Kerstbloedbad schokt Amerikanen

De gemeenschap van de plaats Covina onder de rook van Los Angeles is geschokt over het bloedbad dat een 45-jarige Amerikaan op kerstavond aanrichtte. Daarbij kwamen zeker acht mensen om het leven.

De dader, een werkloze luchtvaartingenieur, belde op kerstavond aan bij de woning van de ouders van zijn ex-vrouw, die een feest voor circa 25 mensen hadden georganiseerd. Toen de deur door een meisje van acht jaar werd geopend schoot hij haar in het gezicht. Daarna begon hij met zijn semi-automatische pistool in het wilde weg om zich heen te schieten en zette het huis in lichterlaaie met een zelfgemaakte brandbom.

Een aantal gasten wist uit het huis te vluchten. Sommigen voelden zich genoodzaakt van twee hoog naar beneden te springen. Een aantal slachtoffers is zo erg verbrand dat ze niet meer te herkennen zijn. De ex-vrouw van de dader en haar ouders zijn onder de doden. Gebitsgegevens moeten dit nog bevestigen. De meeste slachtoffers zijn door de brand onherkenbaar verbrand. Het meisje van acht heeft de kogel in haar gezicht overleefd en ligt in het ziekenhuis.

De dader ontdeed zich na de schietpartij van zijn kerstmankostuum, vluchtte naar de woning van zijn broer en pleegde zelfmoord. Hij was een week eerder officieel gescheiden van zijn vrouw, meldden Amerikaanse media. De politie trof in de buurt van het huis een gehuurde auto aan met daarin driehonderd kogels en een pijpbom.

De schutter had geen strafblad. "Hij lachte altijd, hij was zo'n aardige jongen", aldus een medevoorganger bij de plaatselijke katholieke kerk. ,,Het is een schok voor de kerkgemeenschap.