Alkmaarse jeugd op slooptocht in kerstnacht

De politie heeft zes jongeren opgepakt die worden verdacht van het slopen van minstens dertien auto's en veertig fietsen in Alkmaar in de kerstnacht. Ook zouden ze een auto op zijn dak hebben gegooid en een andere in brand hebben gestoken. Dat gebeurde in de buurt van het NS-station Alkmaar-Noord, meldde de politie vandaag.

De jongeren zouden woensdagnacht hebben huisgehouden. Agenten waren gealarmeerd over een brandende auto op de Muiderwaard. De wagen lag op zijn kop. Een uur later zag een diender die na zijn dienst naar huis fietste bij het NS-station een auto op zijn dak liggen. Ook zag hij dat de ruiten van een aantal geparkeerde auto's waren vernield. Hij betrapte twee jongens die de ruiten van een andere auto insloegen.

Andere agenten hielden de jongens van 17 en 19 jaar na een korte achtervolging rond 04.00 uur aan. Een dag later zijn drie jongens van 18 en 19 van hun bed gelicht. De politie vermoedt dat de zes Alkmaarders nog meer vernielingen op hun geweten hebben en roept gedupeerden op aangifte te doen.