Wilders dreigt met motie tegen Albayrak

Geert Wilders dient wederom een motie in tegen staatssecretaris van Justitie Nebahat Albayrak (PvdA) als zij haar Turkse nationaliteit niet opgeeft. De PVV-voorman reageert vandaag op het interview dat PvdA-voorzitter Liliane Ploumen in de Volkskrant gaf naar aanleiding van de nieuwe integratienota van haar partij. Hierin stelt ze dat migranten om Nederlander te worden hun oude nationaliteit in principe moeten opgeven.

Wilders grijpt de uitlatingen van Ploumen aan om Albayrak opnieuw onder vuur te nemen. Bij het aantreden van dit kabinet diende de PVV al een motie in tegen Albayrak en haar partijgenoot Ahmed Aboutaleb, omdat zij een dubbele nationaliteit hebben.

Naar aanleiding van integratienota van Ploumen stelt Wilders nogmaals dat Albayrak ofwel haar nationaliteit moet inleveren, of moet aftreden. "Of wij dienen opnieuw een motie hiertoe in", laat de PVV per sms weten.

De woorden van Ploumen zijn volgens Wilders 'holle frasen' als Albayrak haar Turkse nationaliteit niet opgeeft. Wat de PVV-leider betreft kan de kersverse integratienota van de PvdA in dat geval 'linea recta de prullenbak in'. Het PvdA congres stemt in maart over de nota 'Verdeeld verleden, gedeelde toekomst'.

 


Wilders dreigt met motie tegen Albayrak  (foto: DAG)