Gerd Leers voelt zich gepiepeld door de PvdA

Burgemeester van Maasticht Gerd Leers (CDA) voelt zich 'gefopt' door de PvdA. Hem was beloofd dat Ahmed Aboutaleb niet zou solliciteren naar de post van burgemeester van Rotterdam, maar de PvdA'er bleek toch in de race te zijn voor de functie. In een interview met het weekblad Intermediair zegt Leers dat de PvdA 'een spelletje' heeft gespeeld. "Het was achter de schermen allang geregeld."

Leers wilde zich alleen kandidaat stellen voor de baan van burgemeester als Aboutaleb dit niet zou doen. De CDA'er zegt dat hij nadrukkelijk aan PvdA'ers in het kabinet heeft gevraagd of de staatssecretaris zou solliciteren.

Hem werd, onder meer in naam van PvdA-leider Wouter Bos, bezweerd dat Aboutaleb niet in de race was. "Ik heb na de ontkenning dat Aboutaleb zou meedingen, gesolliciteerd. Mijn inschatting was: de rest kan ik wel aan. Helaas. Het bleek allemaal fake", aldus een teleurgestelde Leers in Intermediair.

De huidige burgemeester van Maastricht, die eerder al de post van burgervader van Den Haag aan zich voorbij zag gaan ten faveure van VVD'er Jozias van Aartsen, zegt zich 'echt klote' te hebben gevoeld. "Laat ik maar zeggen dat ik ontzettend heb gebaald van de poppenkast die is opgevoerd. Die frustratie was groter dan het mislopen van de baan zelf."


Gerd Leers voelt zich gepiepeld door de PvdA  (foto: DAG)