Krantenbezorger ontvangt zes miljoen euro fooi

Krantenbezorgers kunnen dit jaar gezamenlijk op een nieuwjaarsfooi van zo'n zes miljoen euro rekenen, zo blijkt uit een recente peiling onder bijna 75 duizend bezoekers van de Postbank-internetsite. In het genoemde bedrag zijn fooien aan bezorgers van huis-aan-huisbladen niet meegerekend.

De gemiddelde fooi die een abonnee geeft, bedraagt 1,70 euro. Vorig jaar was dat een dubbeltje meer. Meer dan tachtig procent van de abonnees trekt de portemonnee als de bezorger gelukkig nieuwjaar komt wensen. Een kwart van de abonnees geeft minder dan een euro. Drie op de tien haalt tussen de een en twee euro uit de portemonnee. Nog geen dertig procent geeft meer dan twee euro.

De lagere fooi wordt niet gecompenseerd door een groter aantal abonnees. Integendeel, het aantal krantenabonnementen neemt zelfs af. In het tweede kwartaal van dit jaar waren er 65 duizend abonnees minder dan een jaar eerder. Er zijn nu ongeveer ruim 3,5 miljoen betaalde krantenabonnementen. Ook lezen mensen steeds meer het nieuws op internet.


Krantenbezorger ontvangt zes miljoen euro fooi  (foto: DAG)