Britse oud-lakei de cel in wegens pedofilie

Een vroegere lakei van het hof van de Britse koningin Elizabeth II is gisteren voor minstens zes jaar het gevang ingedraaid wegens seksueel misbruik van minderjarigen. Dat melden Britse media.

Paul Kidd (55) uit Manchester was van 1979 tot 1984 in dienst van de koningin-moeder, nadat hij twee jaar voor haar dochter had gewerkt. Hij stond er zo goed op dat hij eens op het kerstfeestje van de Queen Mum in Clarence House in Londen werd uitgenodigd. Doodleuk stelde hij een van zijn slachtoffertjes aan de koningin-moeder voor als een 'vriend'. In werkelijkheid had hij het kind sinds zijn veertiende misbruikt.

Volgens rechter Mushtaq Khokhar wist Kidd zijn slachtoffers zo te beïnvloeden, dat ze alles voor hem deden. Kidd werd aangepakt nadat een voormalig slachtoffer een interview met de lakei in de krant las, dat hij had gegeven ter gelegenheid van de tiende sterfdag van Diana, prinses van Wales.

Op zijn computer vond de politie 18.000 foto's van onbekende kinderen en een video waarop Kidd met een tiener te zien is.