Jaloerse medeleerlingen vergiftigen slim klasgenootje

In het Duitse Hamburg hebben jaloerse kinderen geprobeerd om 'de slimmerik' van de klas te vergiftigen. De kinderen hadden een 'dodelijke cocktail' gemaakt die ze in het flesje drinken van het slimme meisje hadden gegoten.

Het slimme meisje vertelt: "Ze wilden me vergiftigen en vermoorden." De klasgenoten wilden haar vergiftigen omdat ze het genie van de klas moe waren. Twee jongens en twee meisjes beraamden een plan, waarna ze een 'dodelijke cocktail' maakten. Ze goten schoensmeer, parfum en schoonmaakmiddelen door elkaar. Een derde jongen gooide het drankje in het flesje drinken van het meisje, maar deze was de boosdoeners te slim af.

Het meisje zag vreemde bubbels in haar flesje opborrelen, waarna ze een klein slokje pakte. "Ik kreeg buikpijn en ging naar het ziekenhuis", aldus het vergiftigde meisje. In het ziekenhuis hebben de artsen de politie op de hoogte gesteld van het vreemde drankje, waarna het werd onderzocht.

Omdat de gifmengers minderjarig zijn kunnen ze niet vervolgd worden. "Waarom doen ze zoiets? Een van de daders was de beste vriendin van mijn dochter. Het is gewoon onbegrijpelijk", vertelt de moeder. De vier kinderen die hun klasgenootje wilden vergiftigen zijn overgeplaatst naar een andere klas, maar de ouders van het vergiftigde meisje denken erover om haar naar een andere school te laten gaan.

Met dank aan zagevent voor de submit.