Artsen vergeten potlood in hoofd

Zweedse doktoren behandelden een 14-jarige jongen die tijdens een val een potlood in zijn hersenen boorde. De artsen vergaten echter een deel van vijf centimeter potlood te verwijderen, wat leidde tot een hersenontsteking bij de tiener. De geneeskundigen moesten verantwoording afleggen tegenover een  medische commissie.

De in Karlkrona woonachtige Jimmy Pettersson was met een potlood in de hand gevallen, hierdoor boorde het potlood zich via de oogkas in de hersenen van Jimmy. Artsen wisten het potlood te verwijderen uit het hoofd van Pettersson. De wond werd door een oogarts opgelapt. De jongen had nog steeds erge hoofdpijn, de doktoren dachten aan een hersenschudding door de val, zo meldt het Zweedse Aftonbladet.

De 14-jarige meldde zich een paar uur later weer bij de spoedeisende hulp met aanhoudende hoofdpijn. Bij nader onderzoek ontdekten de doktoren nog een stuk potlood in het hoofd van de jongen. Jimmy werd direct overgebracht naar de afdeling neurologie van het universiteitsziekenhuis in Lund. Hier werd het laatste stuk potlood verwijderd. Een hersenontsteking was toen al ontstaan in het hoofd van Jimmy.

Voor de artsen die Pettersson als eerste behandelden kreeg het verhaal nog een staartje. Zij moesten zich verantwoorden voor een medische commissie. Die oordeelde dat twee artsen een waarschuwing kregen, 'gezien de uitzonderlijke aard van de verwonding'.