Wilde achtervolging door Den Haag

Door verschillende wijken van Den Haag vond vanmorgen een wilde achtervolging plaats. De schade na de achtervolging bedroeg een gewonde bestuurder, vijf lichtgewonde politieagenten en vier beschadigde politieauto's. 

De oorzaak van de achtervolging was een 37-jarige Katwijker die door zijn rijgedrag de aandacht van de agenten trok, waarop de agenten besloten hem een stopteken te geven voor controle. De man gaf gehoor aan het teken en parkeerde zijn auto aan de Ouverturestraat in Den Haag. Terwijl de agenten het rijbewijs van de man controleerden, gaf deze gas en reed er vandoor, met een wilde achtervolging tot gevolg.

De automobilist deed erg zijn best om uit de handen van de agenten te blijven en paste allerlei trucjes toe. Zo doofde de man zijn autolichten, ontweek hij meerdere keren een autoblokkade en reed hij in op een politieagent. Alsof dit niet genoeg was negeerde de man ook eens stoplichten, reed hij tegen het verkeer in en ramde hij een politiewagen in de flank.

Uiteindelijk wist de politie de man tot stoppen te dwingen. De man is met behulp van politiehond Tarzan overmeesterd en gearresteerd.