Adolf Hitler krijgt geen taart

De 2-jarige Adolf Hitler Campbell uit het Amerikaanse plaatsje Holland krijg van de supermarktketen ShopRite geen verjaardagstaart met zijn naam erop. "Wij vinden het ongepast om een verjaardagswens aan Adolf Hitler te doen." aldus een woordvoerder van ShopRite. Wel boden ze aan om een grotere ruimte op de taart te maken zodat de familie zelf de naam er op kan schrijven. Hiermee gingen ze echter niet akkoord.

De ouders van de kleine Hitler begrijpen de ophef niet en voelen zich nu gediscrimineerd. "ShopRite kan niet eens een taart maken voor een 3-jarige, dat is erg triest." Gelukkig voor de jongen was Wal-Mart wel bereid om zijn naam op een taart te zetten. "Onze prioriteit ligt bij het tevredenstellen van onze klanten. Wij zetten niets op een taart dat verboden is maar we respecteren de vrijheid van meningsuiting" aldus Wal-Mart.

Dat de familie Campbell geen problemen heeft met verkeerde namen, blijkt ook uit het feit dat ze hun andere twee kinderen Honszlynn Hinler Jeannie en JoyceLynn Aryan Nation hebben genoemd.

Met dank aan qu63 voor de submit.