Kidnapexpert VS in Mexico ontvoerd

In Mexico is de Amerikaanse kidnapdeskundige Felix Batista ontvoerd. Batista stond in Mexico familieleden van ontvoerde personen bij. De Mexicaanse autoriteiten maakten de ontvoering gisteren bekend.

Batista heeft naar eigen zeggen bijna honderd ontvoeringszaken tot een goed einde weten te brengen. Het bedrijf ASI Global in Houston, waar Batista voor werkt, laat weten dat hij op 10 december door onbekenden ontvoerd is in Saltillo in de staat Coahuila. Batista was daar om te onderhandelen over losgeld met ontvoerders. Het is niet bekend of de ontvoerders van Batista losgeld voor hem vragen.

Naast het werk dat Batista voor ASI Global doet, heeft Batista ook een eigen veiligheidsbedrijf, liet de directeur van ASI Global weten. Toen Batista werd ontvoerd voerde hij werkzaamheden voor zijn eigen bedrijf uit. Batista wordt vaak op congressen en in de nieuwsmedia opgevoerd als ontvoeringsdeskundige. In het decembernummer van het blad Security Management staat een achtergrondverhaal over zijn werkwijze.

In Mexico vinden steeds meer ontvoeringen plaats, inmiddels meer dan in Colombia volgens rechtenorganisaties. Een aantal van deze ontvoeringen kende een fatale afloop. Afgelopen jaar werden onder meer de lichamen gevonden van de dochter van Mexico's voormalige sportchef en de zoon van een prominente zakenman.

Met dank aan vries007 en M0DERATOR voor de submit.