Voetbal: Uitslagen Eredivisie speelronde 15

Dit weekend werd de vijftiende speelronde in de eredivisie gespeeld. AZ blijft koploper door een zege op Feyenoord. Ajax blijft de naaste achtervolger, de Amsterdammers klopten NAC Breda.

NAC begon de wedstrijd tegen Ajax goed. Al in de eerste minuut kregen de Brabanders een goede kans na een fout van Van der Wiel. Lurling schoot in het zijnet. NAC was beter maar deed niks met overwicht, uiteindelijk was het Ajax dat via Cvitanich tegen de verhouding in op een 1-0 voorsprong kwam. In de tweede helft kreeg NAC een goede kans op de gelijkmaker, maar het schot van Kolkka werd door Van der Wiel van de lijn gehaald. Nadat Kwakman een penalty veroorzaakte en daarvoor zijn tweede gele kaart kreeg was de wedstrijd beslist. Suarez benutte de penalty en bracht Ajax 2-0. Lindgren bepaalde met een afstandsschot de eindstand op 3-0.

Feyenoord had een bewogen week achter de rug na de nederlaag vorige week thuis tegen De Graafschap, maar maakte het koploper AZ erg lastig. Ari kreeg in de beginfase een paar kansjes, maar de bezoekers uit Alkmaar kwamen niet op voorsprong. Daarna kreeg Feyenoord het overwicht en de grootste kans was voor Luigi Bruins, maar zijn schot miste kracht. Ook na rust begon de thuisclub het sterkst, maar het was AZ dat op voorsprong kwam. El Hamdaoui sprintte Derijck eruit en bediende Ari op maat. Feyenoord toonde wel werklust, maar het werd geen moment gevaarlijk. AZ kreeg de ruimte maar deed daar op zijn beurt ook niks mee.

FC Groningen heeft zijn vierde nederlaag op rij geleden. In de thuiswedstrijd tegen FC Twente kwam het al snel op een 0-2 achterstand. Arnautovic en Elia scoorden. Daarna begon Groningen aan te dringen en kreeg het wat kansen, pas in de blessuretijd van de eerste helft werd er één benut door Lovre.In de tweede helft kwam Twente een paar keer goed weg. Lovre trof de paal en eens schot van Berg ging net naast. Na de 3-1 van Stam was de wedstrijd gespeeld. N'Kufo bepaalde in de blessuretijd de eindstand op 4-1.

Natuurlijk werden er dit weekend nog meer wedstrijden gespeeld. De ontmoeting tussen ADO Den Haag en Roda JC eindigde in een 1-1 gelijkspel. Sc Heerenveen klopte De Graafschap met 2-1 en Willem II verloor met 1-2 van NEC. PSV kwam uit tegen Vitesse niet verder dan een 1-1 gelijkspel. FC Utrecht en FC Volendam speelden tegen elkaar 0-0. Heracles Almelo won met 2-1 van Sparta Rotterdam.