RTL heeft opvolger van belspellen

RTL4 heeft een nieuwe manier gevonden om te verdienen aan bellende kijkers. Na het schrappen van de belspellen en het bedrog van Astro TV komt RTL in januari met 'counselling'. "Een counsellor is een hulpverlener waartoe mensen zich wenden die tegen dingen in hun leven aanlopen waar ze even zelf niet uit kunnen komen", zegt Martine Clausen, betrokkene bij het programma. "Een counsellor is een professioneel hulpverlener. Je zou hem of haar kunnen omschrijven als een gediplomeerd gesprekstherapeut."

Het programma waarin dus 'raad wordt gegeven' komt in de middag op tv tussen de andere programma's. Onder meer 'Leef Je Leven' is onderdeel van het blok. Dat programma was afgelopen zomer ook al te zien bij RTL.

Het gaat volgens Clausen om een 'win-situatie'. "Ja, u betaalt 80 cent per minuut, maar u wordt geholpen door een professioneel deskundige. U kunt hulp krijgen vanuit uw eigen huis. Zelfs al voert u een uur een gesprek op de lijn, dan nog bent u minder geld kwijt dan u zou zijn als u naar de praktijk van wat voor hulpverlener dan ook toe zou gaan." En ze belooft: "U wordt niet onnodig lang aan de telefoon gehouden, en u krijgt waar voor uw geld."

En de presentatoren? Waarschijnlijk worden het Caroline Sonneveld en Sanne Heijen, die we kennen van… de belspellen.