Oudere vrouwen genieten meer van seks

Vrouwen voelen zich het meest sexy als ze de leeftijd van 34 hebben bereikt. Dit blijk uit een onderzoek dat ook uitwees dat vrouwen die in de twintig en dertig zijn het meeste seks hebben: gemiddeld zo'n 10,4 keer per maand. Dit is twee keer zo vaak als vrouwen op middelbare leeftijd, die doen 'het' namelijk gemiddeld 4,5 keer per maand. Niet getreurd, deze wat oudere vrouwen blijken namelijk wel het meest van seks te genieten.

Meer dan de helft van deze vrouwen (56 procent) geeft aan meer plezier in bed te beleven dan toen ze jonger waren. Seks- en relatieexpert Chatherine Hood legt uit dat het onderzoek bevestigt wat veel mensen al dachten, namelijk dat ouderen 'het' minder vaak doen dan jongeren. 'De behoeftes, het libido en de levensstijl van vrouwen mogen op latere leeftijd dan wel veranderen, dit wil absoluut niet zeggen dat hun seksleven saai is!'

'Het feit dat de helft van deze vrouwen aangeeft betere seks te hebben dan toen ze in de twintig en dertig waren, geeft aan dat ze zich op latere leeftijd zekerder van zichzelf voelen,' legt Hood uit aan de Britse krant The Daily Mail. 'Deze vrouwen zijn niet bang om aan te geven wat ze willen.' Het onderzoek werd uitgevoerd onder 1.031 vrouwen tussen de veertig en zestig jaar.


Oudere vrouwen genieten meer van seks  (foto: DAG)