Verdonk in peiling op laagste score

Rita Verdonk behaalt vandaag met haar Trots op Nederland (TON) de laagste score sinds ze ruim een jaar geleden met een nieuwe beweging begon. In de wekelijkse peiling van Maurice de Hond staat Verdonk nu op vijf zetels, een minder dan vorige week.

De peiling laat verder weinig verschuivingen zien in vergelijking met vorige week. Het CDA staat onveranderd op 31 zetels, een verlies van 10 in vergelijking met het huidige zetelaantal in de Tweede Kamer. De PvdA zakt na een flinke opmars weer wat terug en staat zondag op 26 zetels, een minder dan vorige week. De sociaaldemocraten hebben nu 33 zetels in het parlement.

Winst is er deze week voor D66 en de Partij voor de Vrijheid (PVV), die allebei een zetel winnen vergeleken met vorige week en op 16 zetels uitkomen. D66 heeft er nu drie in de Kamer, de PVV staat op negen.

Voor VVD, SP, GroenLinks, ChristenUnie, SGP en de Partij voor de Dieren is er niets veranderd. De VVD staat op 20 (22 in Kamer), de SP op 16 (25), ChristenUnie op 6 (6), SGP op 2 (2) en de Partij voor de Dieren op 2 (2).