Grap loopt uit de hand

De Eindhovense politie heeft vijf mannen met geweld aangehouden na een mislukte grap van één van de mannen. De grappenmaker (25) liep 's nachts na het uitgaan over straat met zijn capuchon over zijn hoofd. Hij had hier gaten in gemaakt, waardoor het leek dat hij een bivakmuts op had.

Surveillerende agenten kwamen de man met de capuchon tegen en vertrouwden het niet helemaal. Hierop spraken zij de man aan, maar deze werd vervelend. De man riep dat de agenten hem los moesten laten en hij probeerde zich los te rukken. Om meer duidelijkheid te krijgen over de situatie wilden de agenten de man aanhouden.

Redders in nood 

Plotseling kwamen er vier mannen aangerend en zij riepen dat de agenten de man los moesten laten en begonnen, net als de grappenmaker, vervelend te doen. Omdat de agenten zich bedreigd voelden riepen zij naar de mannen dat zij op afstand moesten blijven. Uiteindelijk moesten de agenten geweld gebruiken om de mannen op afstand te houden.

Het was maar een grap 

Met behulp van andere agenten die hun collega's te hulp schoten, konden alle vijf de mannen aangehouden worden. Op het politiebureau bleek dat de 25-jarige man een grap met zijn vier vrienden uit wilde halen. Hij was na het stappen van hen weggelopen en had zijn capuchon, met daarin een aantal gaten, over zijn hoofdgetrokken en wilde hen laten schrikken. Alle vijf de mannen zijn na het verhoor naar huis gestuurd.