Man verdacht van betasten vrouwen na 'onderzoek'

Een 28-jarige man uit Assen wordt ervan verdacht verschillende vrouwen onzedelijk te hebben betast. Hij had hen gevraagd mee te werken aan een onderzoek met vragen over hun lichaam. Die vragen werden steeds intiemer, waarna de man handtastelijk werd. Dat meldt de politie.

De zaak kwam aan het licht nadat een van de vrouwen begin oktober gewond raakte toen zij uit de auto van de man wilde vluchten nadat hij haar met de smoes over het onderzoek in zijn auto had gelokt en had betast. De 32-jarige vrouw uit Assen werd toen in haar woonplaats meegesleurd door de auto, waarna die op de Noordersingel tot stilstand kwam en de verdachte probeerde te vluchten. De man kon echter door de politie worden ingerekend. De vrouw moest een nacht in het ziekenhuis blijven.

Nadat verdachte en slachtoffer hun verhaal hadden gedaan, rees bij de politie het vermoeden dat de man meer slachtoffers had gemaakt. Daarop werden eventuele slachtoffers opgeroepen zich te melden.

Deze oproep leverde drie meldingen van vrouwen uit Assen en omgeving op, die vertelden door de man te zijn benaderd om mee te werken aan zijn 'onderzoek'. Daarbij stelde hij vooral vragen over hun borsten. Van een van hen, een 15-jarig meisje, zou hij tijdens een ontmoeting de borsten hebben betast. Haar vader heeft aangifte gedaan.

Het Openbaar Ministerie heeft de zaak in behandeling. Binnenkort moet de man zich voor de rechter verantwoorden. De man zit nog vast.