Borsato wil vaker acteren in films

Marco Borsato wil meer films maken, dat zegt de zanger vandaag. Maandag zal zijn eerste film 'Wit Licht' in première gaan, een film over de situatie van kindsoldaatjes.

"Ik ben hier niet aan begonnen met het doel acteur te worden, maar ik kan me niet voorstellen dat dit de laatste film is die ik ooit heb gemaakt. Daarvoor was het proces te leuk en daarvoor is het ook te mooi geworden", aldus de nieuwbakken acteur.

Borsato is erg trots op zijn eerste rol in 'Wit Licht': "Ik weet dat je bij voorbaat al met 3-0 achter staat wanneer je als redelijk succesvol zanger gaat acteren. [..] Ik geloof echter dat dit een film is die de kritiek kan doorstaan. Als zanger kon ik nooit naar alle oren zingen en als kok kon ik nooit naar alle monden koken. Als acteur zal dat niet anders zijn, maar we hebben wel een poging gedaan om het zo goed mogelijk te doen en iedereen te overtuigen van de klasse van deze film."

Filmmaker Van de Velde was aanvankelijk niet superenthousiast met Marco als hoofdrolspeler: "Ik had meer zoiets van: laten we gewoon kijken. Toen ik met Marco wat scènes had gerepeteerd, werd ik echt enthousiast. Ik had het karakter natuurlijk wel zo geschreven dat het dicht bij hem in de buurt lag. Hij kan gemakkelijk bij zijn emoties komen en hij is eerlijk."