'Meer dan 10 terroristen achter aanslagen Mumbai'

Bij de aanslagen in Mumbai waren meer terroristen actief dan de tien waarover India spreekt. Vermoedelijk zijn er meer terroristen, die niet zijn gepakt of omgekomen. Dat hebben analytici gisteren gezegd.

Indiase commando's schoten vorige week in Mumbai negen terroristen dood en namen er een gevangen. "Mijn bronnen spreken over ten minste 23 aanslagplegers", aldus Farhana Ali, voormalig antiterrorisme-expert bij de Amerikaanse inlichtingendienst CIA. Ali was al voor de aanslagen in India en Pakistan. Haar informatie komt uit Pakistan.

India heeft de veiligheidsmaatregelen donderdag in het hele land aangescherpt, nadat inlichtingendiensten hadden gewaarschuwd voor meer aanslagen. Er vielen zeker 188 doden door de aanslagen waar volgens India en de VS de Pakistaanse groepering Lashkar-e-Taiba (LeT) achter zit. Ook de Amerikaanse antiterrorisme-expert David Kilcullen denkt dat er meer aanslagplegers waren. "Is het mogelijk dat sommige LeT-terroristen nog steeds in de buurt zijn? Ja, maar we moeten afwachten want we beschikken nog niet over alle informatie."


Mogelijk meer dan tien terroristen betrokken bij aanslagen in Mumbai.  (foto: ANP)