Zonder taalfouten meer kans op date

Wanhopige vrijgezellen doen er goed aan voortaan het oubollige tv-programma 'Tien voor taal' op te nemen. Uit een onderzoek van de Rijksuniversiteit Groningen is namelijk gebleken dat het gebruik van foutloos Nederlands de kans op een afspraakje vergroot. Ook een beknopte, persoonlijke tekst en veel foto's dragen bij aan een versnelde date via een relatiesite.

Vrijgezellen die op zoek zijn naar een toekomstige partner, blijken er op te letten of Mr. of Ms. Perfect foutloos Nederlands kan schrijven. Staat je oproepje dus vol met taal- en spelfouten, dan word je minder snel benaderd, zo concluderen de onderzoekers. Ook met een kort verlanglijstje weet je de aandacht te trekken. Grote lappen tekst en het spreekwoordelijke 'rugzakje met bagage' worden juist totaal niet op prijs gesteld. "Het rugzakje staat op datingsites voor een onverwerkte relatie waardoor een negatief verleden meekomt", aldus de wetenschappers.

Tenslotte blijkt uit de studie dat het anonieme internetdaten niet meer bestaat, maar juist het plaatsen van een persoonlijk profiel met veel foto's helemaal hot is tegenwoordig. "Datend Nederland is de schaamte voorbij."

 


Een vrijgezel vindt pas iemand als hij zonder fouten 'Benny Neyman' kan spellen