Stevens doet boekje open over V/d Vaart

Oud-trainer Huub Stevens doet in het boek 'Huub Stevens' van auteur Theo Vaessen een boekje open over zijn periode bij Hamburger SV. In het boek komen een aantal saillante details naar voren over enkele van Stevens topspelers. Onder wie onze eigen Rafael van der Vaart.

Zo voorspelde Stevens vlak voor aanvang van de wedstrijd HSV - Duisburg dat zijn aanvoerder waarschijnlijk al snel tegen een gele kaart aan zou lopen. De vrouw van Rafael, Sylvie, was namelijk de volgende week jarig en Van der Vaart wilde het feestje niet missen. Stevens kreeg gelijk. Al vroeg in de wedstrijd trapte de middenvelder een bal weg nadat er was gefloten. Van der Vaart kreeg geel, werd geschorst en kon zo naar het verjaarspartijtje van Sylvie.

Ook staat er een opmerkelijke anekdote in het boek over de Egyptische international Mohamed Zidan, die van de gewonnen Afrika Cup terugkeerde met een Armani-tas met 200.000 euro prijzengeld. 'Dag in dag uit sprak hij over niets anders meer dan het kopen van exclusieve sportwagens, luxevilla's en dure uurwerken. Als je zo nonchalant met geld omspringt, dan kan je toch geen goeie profvoetballer zijn.'


Stevens doet boekje open over V/d Vaart  (foto: DAG)