Voetbal: Uitslagen UEFA Cup (3/12)

Vanavond werd er gevoetbald in de tweede ronde van de UEFA Cup. Twee Nederlandse clubs kwamen in actie. FC Twente nam het in eigen huis op tegen Schalke 04, terwijl NEC op bezoek ging bij Spartak Moskou. Hieronder vind je een kort verslag van deze twee wedstrijden, alsmede alle uitslagen van vanavond.

Spartak Moskou - NEC

De Nijmegenaren kenden een slechte start van de wedstrijd. Ze werden direct fel onder druk gezet en na twee minuten stonden ze achter toen Covalciuc zonder problemen de 1-0 wist binnen te koppen. NEC had in het vervolg veel moeite om een gaatje te vinden in de defensie van Spartak die zeer hecht en goed georganiseerd was.

NEC koos in de tweede helft vol voor de aanval en had de Russen in de tang. Zomer had een grote kans op de gelijkmaker maar Pletikosa wist de kopbal van de verdediger te weren. Invaller Van Beukering en El Kabir waren allebei ook dicht bij een treffer.

In de slotfase hield Babos zijn ploeg in de race door tweemaal fraai te redden. Vijf minuten voor tijd maakte Van Beukering de gelijkmaker en nog geen twee minuten daarna zorgde Schöne op aangeven van invaller John dat NEC de drie punten alsnog mee naar huis mocht nemen.

Spartak Moskou - NEC 1-2
2’ Covalciuc 1-0
85' v. Beukering 1-1
87' Schöne 1-2

Toeschouwers: 12.000
Scheidsrechter: Vollquartz (Den)
Gele kaart: Zotov, Jiránek,Ivanov (Spartak Moskou), Fernández (NEC)

Opstellingen

Spartak Moskou: Pletikosa, Parchivlyuk, Jiránek, Fathi, Shischkin, Bazhenov, Zotov (Ivanov/46), Covalciuc, Pavlenko, Saenko, Malojan (Prudnikov/59)

NEC: Babos, Fernández, Wisgerhof, Zomer, El-Akchaoui, Sibum (John/64), Schöne, Davids, El Kabir, Tshibamba (v.Beukering/ 46),Bouaouzan

FC Twente - Schalke 04

In de derde minuut van de wedstrijd kreeg Schalke 04, waar trainer Fred Rutten zwaar onder vuur ligt, al een forse tegenslag te verwerken. Doelman Neuer wist een schot van N'Kufo nog wel te keren, maar op de rebound van Wielaert had de sluitpost geen antwoord. De aanvoerder stond kort daarvoor nog wel buitenspel, wat een aantal protesten van de Duiters opleverden.

Toch bleven de bezoekers niet bij de pakken neer zitten en gingen aan de hand van Engelaar op zoek naar de gelijkmaker. Asamoah en Westermann waren hier dichtbij, maar zij hadden het vizier niet op scherp staan.

Ook na de thee slaagde Schalke 04 erin om het tempo van de wedstrijd hoog te houden, maar speelde men te slordig om kansen te creëeren. FC Twente liet zich echter niet gek maken en wachtte rustig af op een mogelijke uitbraak. In de 55e minuut werd het tweede doelpunt van de avond door Perez binnen getikt. De Deen draaide op sublieme wijze van zijn tegenstander weg en werkte de bal in de verre hoek.

In de laatste tien minuten van de wedstrijd was het voor de supporters van FC Twente nog wel even met de billen tegen elkaar. Asamoah zorgde er namelijk voor dat Schalke 04 toch nog in de wedstrijd kon komen. Toch wisten een aantal hachelijke momenten voor het doel van Boschker een feest in Enschede uiteindelijk niet te voorkomen.

Karakteristieken

FC Twente - Schalke 04 2-1
3’ Wielaert 1-0
55’ Perez 2-0
79’ Asamoah 2-1

Toeschouwers: 24.000
Scheidsrechter: Çakir (Tur)
Stadion: Grolsch Veste, Enschede
Gele kaart: Brama, Perez, Boschker (FC Twente), Kuranyi (Schalke 04)

FC Twente: Boschker, Stam (Wellenberg/63), Wielaert, Douglas, Braafheid, Brama, Perez (Tioté/75), Janssen, Arnautovic (Denneboom/90+1), N'Kufo, Elia

Schalke 04: Neuer, Rafinha, Krstajic, Höwedes, Westermann, F. Ernst, Engelaar, Jones (Altintop/69), Farfán, Kuranyi, Asamoah

Alle uitslagen en standen

Groep A

FC Twente (NED) - FC Schalke 04 (GER) 2-0
3' Rob Wielaert 1-0
55' Kenneth Perez 2-0
77' Gerald Asamoah 2-1

Programma 18 december:

Paris Saint-Germain FC (FRA) - FC Twente (NED)

Real Racing Club de Santander (ESP) - Manchester City FC (ENG)

Groep B

Hertha BSC Berlin (GER) - Galatasaray SK (TUR) 0-1
69' Milan Baroš (Pen) 0-1

FC Metalist Kharkiv (UKR) - Olympiacos CFP (GRE) 1-0
87' Edmar 1-0

1Galatasaray SK*430194-1
2FC Metalist Kharkiv*321072-0
3Olympiacos CFP310235-3
4Hertha BSC Berlin302121-2
5SL Benfica301212-8

Olympiacos CFP (GRE) - Hertha BSC Berlin (GER)

SL Benfica (POR) - FC Metalist Kharkiv (UKR)

Groep C

Sevilla FC (ESP) - FK Partizan (SRB) 3-0
32' Luís Fabiano (Pen) 1-0
46' Renato 2-0
73' Luís Fabiano 3-0

Royal Standard de Liège (BEL) - UC Sampdoria (ITA) 3-0
23' Igor De Camargo 1-0
35' Oguchi Onyewu 2-0
43' Milan Jovanović 3-0

1Royal Standard de Liège*330095-0
2Sevilla FC320165-1
3VfB Stuttgart311143-3
4UC Sampdoria311143-5
5FK Partizan#400401-8

UC Sampdoria (ITA) - Sevilla FC (ESP)

VfB Stuttgart (GER) - Royal Standard de Liège (BEL)

Groep D

FC Spartak Moskva (RUS) - NEC Nijmegen (NED) 1-2
2' Serghei Covalciuc 1-0
84' Jhon van Beukering 1-1
87' Lasse Schøne 1-2

Udinese Calcio (ITA) - NK Dinamo Zagreb (CRO) 2-1
5' Fabio Quagliarella 1-0
79' Christian Obodo 2-0
90+3' Igor Bišćan 2-1