Bankdirecteur kwaad om pisbak voor de deur

Een directeur van een bank in het Belgische Aalst schuimbekt van woede vanwege een actie van de gemeente. Sinds gisteren staat er namelijk een urinoir voor het bankgebouw. "Los van de hinder zorgt dit voor een devaluatie van het gebouw", klaagt de directeur.

Net als in ons land, is het wildplassen ook bij de zuiderburen een ergernis van nationale omvang. Ondanks hoge boetes is met name tijdens stapavonden het hek van de dam. Vandaar dat de stad heeft besloten her en der in de stad urinoirs ter waarde van bijna een kwart ton te plaatsen.

Zo ook bij Jurgen de Smet, directeur van de Centea Bank. Hij is woedend, vooral omdat de dure pisbak pal voor zijn kantoor staat. "Ik moet er geen tekeningetje bij maken, zeker? We zullen ongetwijfeld met geurhinder te maken krijgen. Je kunt bovendien al raden wat er zal gebeuren. Twee jongeren zullen het urinoir gebruiken, waar maar plaats is voor twee personen, en intussen zullen de anderen in ons portaal hun behoefte doen. Dat is geen prettig vooruitzicht", moppert de bankdirecteur.

De Smet is zelfs van mening dat het gebouw minder waard is nu de urinoir voor de bank staat. "Ik ben benieuwd hoe alles er na een feestweekend er zal bijliggen. Dit is commercieel schadelijk én ik vind het allesbehalve veilig. Vorig jaar werden we overvallen en zo'n urinoir biedt gangsters extra schuilmogelijkheden", besluit hij.