Zwarte Cross populairste festival

De Zwarte cross is door bezoekers van startpagina.nl verkozen tot populairste festival van Nederland in 2008. Het bier en tietenfestival in Lichtenvoorde kreeg 39 procent van de stemmen. Het driedaagse festival wordt jaarlijks georganiseerd door de achterhoekse band Jovink en trok dit jaar ruim 100.000 bezoekers.

Het veelzijdige festival bestaat onder andere uit enkele feesttenten met live-muziek van bands, diverse crosswedstrijden, een kermis en een markt.

In een reactie laat Pieter Holkenborg van het Zwarte Cross Festival weten: "Superleuk nieuws en wij zijn als organisatie natuurlijk hartstikke trots op deze eerste plek! Het is voor ons een teken dat wij op de goede weg zijn met het festival en dat wij ons inmiddels ook kunnen scharen onder het gezelschap van de gevestigde festivals. Wij willen bewijzen dat je op deze manier ook een evenement kunt organiseren, namelijk met veel programma-onderdelen en heel lage prijzen. Wij willen iedereen die op het Zwarte Cross Festival gestemd heeft in ieder geval hartelijk bedanken. Tot op 24, 25 en 26 juli 2009 in Lichtenvoorde!"

Op de tweede plaats eindigde Pinkpop met 24 procent van de stemmen. Nummer drie is voor Lowlands, Oerol en het dancefeest Mysteryland.