Man vindt bier drinken achter stuur heel normaal

Vandaag moest een 21-jarige man uit Pijnacker voor de Asser rechtbank verschijnen. De man werd in augustus tijdens het Truckstarfestival bij Assen gepakt toen hij met te veel bier op achter het stuur werd aangetroffen. Volgens de kassenbouwer is het echter de gewoonste zaak van de wereld, want alle kassenbouwers drinken achter het stuur.

De drankrijder werd gepakt omdat hij op bijzondere wijze de aandacht van de agenten wist te trekken. De jongeman reed namelijk rond tien uur 's ochtends met geopende motorkap over de A28. "De motor was oververhit", zo verklaarde hij vandaag tegenover de rechter.

Omdat de Zuid-Hollander nog maar enkele maanden zijn rijbewijs had, had hij als beginnend bestuurder maar liefst zes keer zoveel gedronken als toegestaan. Hij gaf grif toe tijdens de rit van Pijnacker naar de Drentse hoofdstad enkele blikken bier te hebben genuttigd.  "Rijden en drinken is bij kassenbouwers heel gewoon. Toen dacht ik er ook nog zo over."

Inmiddels heeft de jongeman het licht gezien. "Ik zoek ander werk. Kassenbouwers zijn dom en asociaal. Ik wil privéchauffeur worden, maar omdat ik ben gepakt door de politie word ik niet meer toegelaten tot de cursus."

Omdat de beste man volgens de rechter al genoeg was gestraft, werd de alcomobilist dezelfde straf opgelegd als door de officier van justitie was geëist. Hij werd veroordeeld tot het betalen van een boete van 550 euro en een half jaar ontzegging van de rijbevoegdheid. Aangezien de jongeman zijn rijbewijs al bijna zes maanden kwijt is, duurt het niet lang meer of hij mag 's lands wegen weer onveilig maken.