Beyoncé was depressief

Wij denken altijd maar dat het leven van de glitter and glamour zo geweldig is, maar dat blijkt lang niet altijd het geval te zijn. Neem zangeres Beyoncé. Momenteel een van de succesvolste zangeressen. Ze is bovendien dolgelukkig met haar vriendje, van wie tig insiders zeggen dat het haar verloofde is, Jay-Z. Toch is Beyoncé niet altijd gelukkig geweest, sterker nog, ze heeft twee jaar lang in een enorme depressie gezeten. Dat kwam door gedoe rond Destiny's Child, de formatie waarmee ze bekend is geworden. Waarom? Beyoncé kreeg de schuld van de vele persoonswisselingen binnen de band.

Dat Destiny's Child veel problemen kende, wisten we wel, dat Beyoncé er zo erg mee in haar maag zat, was tot nu toe nog onbekend. De originele samenstelling van de groep bestond naast Beyonce uit Kelly Rowland, LeToya Luckett en LaTavia Roberson. Dat veranderde toen Luckett en Roberson de manager van de band Mathew Knowles, beschuldigden van het voortrekken van zijn dochter Beyoncé. Toen werden Luckett en Roberson vervangen door Michelle Williams en Farrah Franklin, waarna de hit 'Say My Name' werd uitgebracht. Volgens Luckett en Roberson kwamen ze er pas tijdens het kijken naar de videoclip achter dat ze uit de groep werden gezet.

Met als gevolg, zoals dat gaat in Amerika, een rechtszaak tegen Beyoncé en haar vader, waarin de twee een recordbedrag claimden voor onder meer goodwill en hun aandeel in het succes van de groep. De rechtszaak werd buiten de rechtbank geschikt, maar het kwaad was geschied. Beyoncé kreeg alle schuld van de problemen en Franklin verliet de groep, terwijl ze er pas vijf maanden bijzat. Ook de pers beschuldigde Beyoncé van alle oproer. Dat is de zangeres allemaal niet in de koude kleren gaan zitten en ze noemt die periode dan ook de donkerste van haar leven. Ze zegt: "Twee jaar lang, vanaf dat ik 19 was, heb ik in een zware depressie gezeten. Gelukkig ben ik daar dankzij mijn vader en mijn vriendinnen weer bovenop gekomen."


Beyoncé was depressief  (foto: DAG)