Armstrong naar Tour de France 2009

Lance Armstrong doet in 2009 mee aan de Tour de France. Dit liet de Amerikaan maandag weten. De renner van Astana is momenteel op trainingskamp op Tenerife. Het is de eerste keer sinds 2005 dat de zevenvoudig winnaar weer aan de Ronde van Frankrijk meedoet.

Armstrong zei dat hij bereid is om in dienst van zijn kopman te rijden. "We houden ons aan mijn stelregel: wielrennen is een teamsport, terwijl we allemaal willen winnen," liet hij vanaf de Canarische Eilanden weten. Er is wel een kans dat de Amerikaan een bijrol zal spelen, aangezien Astana naast Alberto Contador nog een aantal talentvolle rijders op de loonlijst heeft staan.

Armstrong vroeg zich vorige week nog af of hij geen gevaar in Frankrijk zou lopen, maar is inmiddels op andere gedachten. "Het weerhoudt me er niet van mijn taak uit te voeren, en het weerhoudt me er zeker niet van mijn boodschap uit te dragen." Hiermee refereerde de renner naar het feit dat hij tijdens de Giro d'Italia aandacht wil vragen voor de ziekte kanker.

Voor meer sportnieuws kijk je natuurlijk op de FOK!sport !