Bierende schipper loopt twee keer aan de grond

Een 39-jarige schipper uit Schiedam is vanochtend aangehouden omdat hij met te veel alcohol in zijn bloed aan het roer stond. Hij was twee keer aan de grond gelopen.

De man voer met zijn sleepboot op het Schelde-Rijnkanaal bij Tholen en had ruim 1,7 promille alcohol in zijn bloed, terwijl maximaal 0,8 promille is toegestaan. De Schiedammer kreeg een proces-verbaal en een vaarverbod van zeven uur, laat het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) weten.

De waterpolitie voer na een melding achter het schip aan en stapte rond 09.00 uur bij de Tholense brug aan boord van de sleepboot, die een ponton van 65 meter voortsleepte. In de stuurhut troffen ze de schipper aan omringd door een aantal lege bierblikjes.

Uit een ademtest bleek dat de schipper te veel had gedronken. De schipper werd aangehouden en moest op het politiebureau opnieuw blazen. Daar bleek dat hij inderdaad te veel had gedronken en dat het schip op het Hollands Diep en net ten zuiden van de Volkeraksluizen aan de grond was gelopen. Beide keren kon de schipper de boot op eigen kracht weer vlottrekken.

Agenten constateerden ook dat het schip al 24 uur onafgebroken in de vaart was, terwijl veertien uur is toegestaan. Ook hiervoor kreeg de schipper een proces-verbaal. De eigenaar van de sleepboot stuurde direct een vervanger, waarna de sleepboot verder kon.