Voetbal: Uitslag Atlético Madrid - PSV

PSV is er woensdagavond niet in geslaagd om van Atlético Mardid te winnen. De Spanjaarden waren met 2-1 te sterk, waardoor het nog maar de vraag is of de Eindhovenaren in Europa kunnen overwinteren. De goals werden door Simão, Rodríguez (Atlético Madrid) en Koevermans (PSV) gemaakt.

In een leeg Estadio Vicente Caldéron koos Stevens ervoor met aanvallende intenties te starten. Daarom begonnen zowel Lazovic als Koevermans in de basis. Ook Dzsudzsák en Afellay hoorden bij de eerste elf. Bij Atlético Madrid mocht oud-Ajacied Heitinga beginnen. Ook de Portugezen Maniche en Simão zaten bij de elf spelers van trainer Aguirre, die geschorst was en op de tribune moest plaatsnemen.

In de eerste tien minuten van het duel was het vooral Atlético Madrid dat de klok sloeg. Zij wisten een aantal keer in de buurt van het doel van Isaksson te komen. De beste kans werd echter in het zijnet gewerkt. Na bijna een kwartier spelen, kwamen de Spanjaarden, na geklungel in de defensie van PSV, op voorsprong. Simão wist een klutsbal in het doel van de Eindhovenaren te werken. Vijf minuten later vond Agüero een gaatje, maar de kans die hieruit ontstond werd niet afgerond. Even daarvoor waren het de bezoekers, die dichtbij het doel van de Spaanse club wisten te komen.

In de 30e minuut probeerde Rodríguez het eens van afstand, maar zijn schot werd door Pieters geblokt. De daaropvolgende corner leverde niets op. Toch moest Isaksson nog even in actie komen op een kopbal van García, die een nieuwe hoekschop moest toestaan. Rodríguez werkte de bal na deze nieuwe corner alsnog in de touwen. Aan de andere kant kreeg Méndez een dot van een kans, maar deze werd van de lijn gehaald. In het slot van de eerste helft schoot Lazovic de bal nog over het doel van Coupet en gaf Forlán een te harde voorzet in het strafschopgebied van PSV.

Vlak na rust bracht Koevermans PSV weer terug in de wedstrijd door te scoren. Kort daarna nam Maniche het doel van Isaksson onder vuur, maar had zijn vizier niet op scherp staan. In het vervolg wisten de Eindhovenaren de druk verder op te voeren. Na bijna een uur spelen moest de doelman van de Brabanders in actie komen bij een actie van de Spanjaarden en wist dit goed op te lossen. In de 69e minuut kreeg Sinama Pongolle een enorme kans, nadat PSV lichtelijk in slaap sukkelde. Isaksson hield zijn hoofd er echter wel bij en pareerde het schot.

Niet veel later kreeg Rodríguez alle tijd om een schot op het doel van PSV af te leveren, maar hij schoot over.In het vervolg van de tweede helft wisten de twee ploegen nog wel een aantal kansen te creëren, maar verder dan een aantal schoten van afstand waren het niet. In blessuretijd wist Nijland nog een corner te forceren. Dit leverde een kans voor Salcido op, maar ging via het been van Ujfalusi achter. De daaropvolgende hoekschop leverde niets op.


Karakteristieken

Atlético Madrid - PSV 2-1
14’ Simão 1-0
28’ Rodríguez 2-0
47’ Koevermans 2-1

Toeschouwers: 0
Scheidsrechter: Busacca (Zwi)
Stadion: Estadio Vicente Calderón, Madrid
Gele kaart: Pieters, Lazovic, Bréchet (PSV)

Opstellingen

Atlético Madrid: Coupet, Seitaridis, Ujfalusi, Heitinga (Pablo/51), Pernía, Rodríguez, García (Assunção/80), Maniche, Simão, Forlán, Agüero (Sinama Pongolle/66)

PSV: Isaksson, Salcido, Rodríguez, Bréchet, Pieters (Culina/46), Simons, Méndez (Nijland/86), Afellay (Bakkal/28), Dzsudzsák, Lazovic, Koevermans

Voor meer sportnieuws kijk je op FOK!sport!