Mumbai in de greep van terreur

De Indiase stad Mumbai is in de greep van een golf terroristische aanslagen. Eerder op de avond kwamen berichten binnen dat onbekenden het vuur geopend hadden op een druk treinstation en een restaurant dat populair is bij toeristen. Volgens de politie zijn daarbij verscheidene mensen gewond geraakt.

De schietpartijen deden zich voor bij het station Chhatrapati Shivaji en het restaurant Leopold's. Een AP-verslaggever meldt dat het restaurant vol kogelgaten zit en dat de vloer besmeurd is met bloed. 

Update 21:26

De aanslagen in Mumbai breiden zich uit. Er is inmiddels al sprake van 66 doden en meer dan 200 gewonden, en dat is slechts een voorlopig cijfer. Op verschillende plaatsen in de stad zijn politieagenten onder vuur genomen met vuurwapens en granaten. Een chef van de plaatselijke anti-terrorismebrigade zou gedood zijn. Op verschillende plaatsen in de stad zijn bomexplosies gemeld. Bioscopen en een ziekenhuis zouden zijn aangevallen. In een hotel in het centrum zouden op dit moment ook een aantal westerse toeristen gegijzeld worden.

Al is Mumbai vaker het doelwit geweest van terroristische aanslagen, toch wordt dit in de Indiase pers nu al beschouwd als een van de grootste terreuraanslagen ooit in het land. Vooral de gecoördineerde manier waarop de aanslagen worden uitgevoerd baart de verslaggevers in de Indiase media zorgen.

Update 22:09

In twee verschillende hotels in de stad zouden gijzelaars genomen zijn. Bij een van de hotels is inmiddels het leger ingezet. Onder de gijzelaars zijn niet alleen buitenlanders, maar ook enkele parlementsleden.

Update 23:00

Het Taj Mahal Palace, een van de meest luxueuze hotels van Mumbai en een van de bekendste monumenten van de stad, staat inmiddels in brand, melden verslaggevers ter plaatse. In het hotel zouden gijzelaars aanwezig zijn. Er is een gevecht gaande tussen de terroristen en de overheidsdiensten.