Tot drie jaar geëist voor neersteken Hagenaar

De drie verdachten van een steekpartij en zware mishandeling in Den Haag op 15 mei moeten als het aan het OM ligt tweeënhalf tot drie jaar de cel in. Het 40-jarige slachtoffer uit Den Haag werd 's nachts vlakbij een bloemenkiosk op de Beresteinlaan in elkaar geslagen en neergestoken. Hij werd met zware verwondingen, waaronder een klaplong, naar een ziekenhuis vervoerd.

De verdachten, twee broers van 20 en 30 jaar oud en een 24-jarige man, wordt poging tot doodslag ten laste gelegd. Tegen de twee broers werd een celstraf van drie jaar geëist, de 24-jarige verdachte hoorde tweeënhalf jaar tegen zich eisen.

De aanleiding van het geweldsincident is niet duidelijk, meldt het Haagse OM woensdag. Volgens het slachtoffer liep hij op straat toen een man hem aansprak voor beltegoed. Direct daarna kreeg hij een klap. Een van de verdachten heeft verklaard zich door het slachtoffer bedreigd te hebben gevoeld. Daarom vroeg hij de medeverdachten om hulp. Wie het mes bij zich had en heeft gestoken, is niet duidelijk geworden.

De drie verdachten werden kort na de steekpartij mede dankzij getuigenverklaringen in een woning aan de Beresteinlaan aangehouden. De politie trof daar het mes aan op het balkon. Ook werden meerdere kledingstukken en schoenen met het bloed van het slachtoffer erop in beslag genomen.

De rechtbank doet over twee weken uitspraak.