Indonesische seriemoordenaar brengt album uit

Verry Idham Henyansyah, roepnaam Ryan, zit in de Indonesische gevangenis op verdenking van elfvoudige moord. Voor die misdaad riskeert hij de doodstraf, maar Ryan heeft wel wat anders aan zijn hoofd in de gevangenis: hij wil namelijk een popalbum uitbrengen.

Ryan werd in juli aangehouden door de Indonesische politie nadat er in Jakarta een zak met lichaamsdelen was aangetroffen langs een weg. Tijdens een opgraving in de tuin bij zijn ouderlijk huis werden de lichamen van tien verschillende slachtoffers gevonden, waaronder één Nederlander.

Desondanks is er volgens zijn advocaat Nyoman Rae een heuse persoonlijkheidscultus ontstaan rond de seriemoordenaar. "Dit is echt een belangrijke rechtszaak," zo zei Rae, "Ryans verhaal en alles wat met hem te maken heeft wordt gecommercialiseerd en gepubliceerd op cassettes en in boeken." 

Ryan zou dus ook een platencontract hebben getekend. Volgens zijn advocaat is hij al sinds juli in de gevangenis bezig met de opnames van 12 liedjes. Wat de titel van het album gaat worden, is nog niet bekend.