Vliegveld Bangkok schrapt alle vluchten

De internationale luchthaven van de Thaise hoofdstad Bangkok heeft vandaag besloten om alle inkomende en uitgaande vluchten voor onbepaalde tijd te schrappen. Dat liet de directeur van het vliegveld weten aan het Japanse persbureau Kyodo.

De veiligheid van de passagiers kan volgens de exploitant niet gegarandeerd worden, omdat demonstranten van de Volksalliantie voor Democratie (PAD) de luchthaven sinds gisteren bezet houden. Ze eisen het vertrek van premier Somchai, die volgens hen corrupt is.

Op het vliegveld ontplofte eerder vandaag (lokale tijd) een bom, waardoor zeker twee gewonden vielen. Elders in de stad raakten nog tenminste vijf mensen gewond nadat onbekenden granaten hadden gegooid.

Door de bestorming van onder meer de vertrekterminal moest het vliegveld dinsdag ook al veel vluchten schrappen. Door de uitgevallen vluchten zijn vermoedelijk duizenden mensen gestrand, onder wie veel westerse toeristen.

De voorman van de betogers zei woensdag dat luchtvaartmaatschappijen die op Suvarnabhumi willen landen, de demonstranten om toestemming moeten vragen. "We laten een vliegtuig vertrekken voor de bedevaart naar Mekka, maar verder niet", verklaarde hij.

Dan maar genieten van een Thaise zelf-massage...  (foto: ANP)