Maffiabaas in Amsterdam opgepakt

In Amsterdam is afgelopen zondag het 35-jarige voortvluchtige maffialid G.N. aangehouden op de openbare weg. Het arrestatieteam ging tot de aanhouding over na een verzoek van de Italiaanse justitie. Zij hadden namelijk aanwijzingen dat G.N., die in Italië tot veertien jaar en acht maanden cel veroordeeld werd wegens drugshandel, zich in Amsterdam bevond.

De gearresteerde Italiaan zou aan het hoofd staan van de Calabrische clan. Deze clan was vorige zomer betrokken bij de moord op zes Italianen in een restaurant in Duisburg (Duitsland). G.N. stond op de lijst van de honderd gevaarlijkste voortvluchtigen die het Italiaanse ministerie van Binnenlandse Zaken bijhoudt.

De Duisburgse moordpartij had alles te maken met een vete binnen Ndrangheta, zoals de Calabrische maffia genoemd wordt. De Italiaanse media berichtten dat G.N. de schoonvader is van Maria Strangio, aldus De Telegraaf. Zij werd twee jaar geleden met kerst vermoord. Tien dagen na deze moord werd een lid van een rivaliserende clan gedood, als vergelding van de moord op Strangio. In verband met deze moord werd N. gezocht. De Duisburgse moorden houden hier volgens de Italiaanse media ook verband mee.

Met dank aan paddypower voor de submit.