Amerikaanse pers positief over 24-film

Amerikaanse critici zijn enthousiast over de televisiefilm 24, die vandaag in de Verenigde Staten in première gaat. De film betekent na bijna twee jaar van afwezigheid de terugkeer van geheim agent Jack Bauer (Kiefer Sutherland) op televisie.

In de serie 24 is Bauer keer op keer de enige die kan voorkomen dat een terroristische ramp de VS treft. De producenten besloten vorige jaar het hele zevende seizoen van de populaire serie uit te stellen toen de schrijverstaking in Hollywood de productie drie maanden lam legde.

De film, 24: Redemption, vormt de opmaat voor het zevende seizoen, dat in januari van start gaat. Bauer neemt het in de twee uur durende productie op tegen een Afrikaans guerrillaleger dat jonge kinderen ontvoert en ze opleidt tot soldaat.

Het gezaghebbende blad Variety stelt dat de film de serie goed doet. "God had de gelegenheid op de zevende dag uit te rusten, maar gelukkig kent Jack Bauer die luxe niet", stelt de recensent tevreden. Kijkers in Nederland hoeven niet lang te wachten 24: Redemption. RTL5 zendt hem op 30 november uit.
Submitter:  Bron: ANP