Oprah minder gul tijdens weggeefshow

Oprah Winfrey lijkt last te hebben van de kredietcrisis die de wereld in zijn greep heeft. De talkshowpresentatrice doet het dit jaar rustiger aan tijdens de jaarlijkse 'Favorite things'-show, die woensdag wordt opgenomen. In plaats van peperdure cadeaus worden de gasten van de talkshow dit jaar getrakteerd op cadeautjes die vrijwel niets kosten, zo bevestigt een bron bij de show aan de Amerikaanse krant Chicago Sun-Times.

Ieder jaar laat Winfrey in een feestelijke show haar favoriete producten van het jaar zien aan het Amerikaanse publiek. Winfrey laat dit jaar tijdens de weggeefshow kerstcadeautjes zien die vrijwel niets kosten. Een familie doet een traditie uit de doeken die helemaal niets kost en Oprah laat tips en trucs zien om de dure kerstdagen goedkoper door te brengen.

De minder uitbundige kerstcadeaushow moet als een teleurstelling komen voor het publiek dat woensdag bij de opnamen is. Vorig jaar verraste Winfrey haar driehonderd man tellende publiek op onder meer een hypermoderne koelkast van 2500 euro, een videocamera, een keukenmachine en een apparaatje waarmee het gezicht kan worden gemasseerd.