Gezin verongelukt op gladde A28

Een gezin uit Hilversum is gisteravond verongelukt op de A28 bij Nunspeet. De slachtoffers zijn een 45-jarige man, een 44-jarige vrouw en een meisje van 13. Een vierde inzittende, een 11-jarig jongetje, ligt in kritieke toestand in een ziekenhuis. Dat heeft het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) vandaag bekend gemaakt. Het barre winterweer eiste vrijdag al vier levens in het verkeer en gisteren nog eens twee.

Het gezin reed in een auto richting Amersfoort. Bij het inhalen van een touringcar ging het rond 22.00 uur mis. Door het gladde wegdek raakte de auto in de slip en kwam tegen de vangrail. Door de klap ging de auto spinnen. De auto werd vervolgens in de flank geraakt door de bus, licht de KLPD toe. De chauffeur is ongedeerd. De bus vervoerde verder niemand.

Een 72-jarige automobilist raakte vrijdagmiddag tijdens een hagelbui in de slip op de N33 bij Gieten en reed frontaal tegen een tegemoetkomende truck. In Klazienaveen werd een aanrijding met een auto een 51-jarige fietser vrijdag fataal. De automobilist verklaarde dat hij tijdens een sneeuwbui verblind werd door een tegemoetkomende auto. Epe en Nijkerk vormden vrijdagavond- en nacht het decor van noodlottige botsingen met een boom. Bij beide ongelukken kwam een automobilist om het leven.

Een 19-jarige man kwam gisterochtend om bij een ongeluk in Waarland. Hij zat als bijrijder in een auto die tegen een boom vloog. De bestuurder raakte zwaargewond. Een 24-jarige man overleed gisterochtend na een frontale botsing met een vrachtwagen op een gladde Raalterweg in Wesepe.

De waarschuwingen van de ANWB en het KNMI voor gladde wegen zijn vanochtend onverminderd van kracht. Vooral in de kustprovincies is het door hagel- en sneeuwbuien glad. In het hele land kan het ook door bevriezing plaatselijk glad zijn. Het winterse weer met lichte vorst in de nacht en ochtend houdt de eerstkomende dagen nog aan. De kans op neerslag neemt volgens het KNMI na het weekeinde af.