Show Harry Potter in gevaar

Vorig jaar ontstond er massale ophef toen bekend werd dat Daniel Radcliffe, die ook in de Harry Potterfilms de belangrijkste rol speelt, de hoofdrol zou gaan spelen in het spraakmakende toneelstuk 'Equus'. Het stuk is zo spraakmakend omdat Radcliffe hierin een gestoorde jongen speelt die een seksuele voorkeur voor paarden heeft. Nog schokkender werd het toen bekend werd dat Radcliffe poedelnaakt op het toneel zou verschijnen. Dat wetenswaardigheidje was voldoende om bekend en onbekend volk in grote getale naar broadway te halen.

Maar nu iedereen alles wel zo'n beetje heeft zien bungelen, doet het toneelstuk het ineens niet zo goed meer. Sterker nog, het stuk wordt momenteel zo slecht bezocht dat er al wordt gesproken over een vervroegde sluiting. Equus, dat elke avond te zien is, vult momenteel nog maar de helft van het beschikbare aantal stoelen en dat is te weinig, voor zowel het theater als de producenten. Dat is opvallend, want het stuk ging precies een jaar geleden in premiere en wist toen binnen 2 maanden maar liefst 3.5 miljoen dollar op te halen, alleen al in de voorverkoop. Dat is een absoluut wereldrecord voor een toneelstuk. Verder was dat hele seizoen uitverkocht, maar het tweede wil dus niet zo vlotten.

De producenten moeten ook eerlijk naar zichzelf toe zijn, het stuk werd eigenlijk vooral populair omdat er veel meer mensen naartoe kwamen om Radcliffe te zien. Hierdoor kwamen er meer critici dan normaal naar het stuk kijken, die hem vervolgens letterlijk de hemel inprezen. Een maand geleden kwamen de geruchten naar buiten dat Radcliffe zou gaan stoppen met het toneelstuk. Als zijn vervanger werd toen Zac Efron getipt, die dat zelf met klem ontkende. Hij zei: "Hoewel ik het een eer vind dat er aan mij is gedacht, zal ik, als ik al word gevraagd, vriendelijk bedanken. Mijn lichaam is alleen te zien voor mijn vriendinnetje."


Foto bij: Show Harry Potter in gevaar  (foto: DAG)