Stewardess helpt vliegtuig landen

Een stewardess aan boord van een Air Canada-vlucht heeft de piloot geholpen met het maken van een noodlanding op Shannon Airport in het westen van Ierland. Deze ongeplande stop was nodig omdat de copiloot verdoofd en vastgebonden moest worden nadat hij was doorgedraaid. Het voorval vond al in januari plaats maar de Ierse luchtvaartinspectie presenteerde gisteren het volledige rapport.

Volgens de piloot was het gedrag van zijn collega vanaf het begin al vreemd. De copiloot was al te laat in de cockpit, nadat de veiligheidscontrole en het papierwerk al gedaan waren. Eenmaal in de lucht werd zijn gedrag alleen maar vreemder. Hij begon ongecontroleerd te praten en na een dutje weigerde hij ook zijn gordel weer om te doen. Hierop liet de piloot enkele stewardessen naar de cockpit komen om de copiloot weg te halen waarna twee dokters hem hebben verdoofd. Na controle van de passagierslijst bleek er geen piloot tussen de passagiers te zitten maar een stewardess gaf toe dat zij een commercieel vliegbrevet had, dit was wel deels verlopen.

Het rapport prees de piloot en de stewardess voor hun handelen tijdens de vlucht. De copiloot bleef elf dagen op de psychiatrische afdeling van een ziekenhuis voordat hij terug naar Canada vloog met een ambulancevlucht.


Gelukkig bleven de passagiers kalm