Christenen in actie tegen evolutieleer

Het is volgend jaar op 12 februari tweehonderd jaar geleden dat Charles Darwin, de bedenker van de evolutieleer, werd geboren. Reden voor behoudende Christenen om actie te gaan voeren tegen het kritiekloos aanvaarden van deze evolutieleer.

De Christenen willen kort voor de geboortedag van Darwin de brochure 'Evolutie of Schepping - Wat geloof jij?' bij meer dan zes miljoen huishoudens in de brievenbus laten bezorgen. In de folder wordt duidelijk gemaakt dat het onmogelijk is om 'technisch' te bewijzen dat de mens door de evolutie of door Gods schepping op aarde kwam. De evolutieleer gaat er vanuit dat de mens van de aap afstamt, terwijl de scheppingsleer (het creationisme) van de Bijbelse opvatting (dat God de mens heeft geschapen) uit gaat.

De initiatiefnemers van de actie zijn van mening dat mensen iedere dag overspoeld worden met informatie die op de evolutietheorie gebaseerd is. "Niet alleen in documentaires op tv, maar ook in allerlei boeken hoor en lees je over de big-bang, over een miljarden jaren oude aarde, over het toevallig ontstaan van het leven en over onze aapachtige voorouders", aldus een van de initiatiefnemers.

Aan de campagne werken meer dan twintig behoudende organisaties uit de protestants-christelijke kring uit zowel Nederland als België mee. Onder meer organisaties als Schreeuw om Leven, Stichting Ark van Noach en Stichting de Oude wereld doen hieraan mee.

Met dank aan Karrs voor de submit.