KHN steunt niet langer rookbeleid Klink

De sector Discotheken/Café bar bedrijven van Koninklijke Horeca Nederland (KHN) heeft in een persbericht laten weten de handen van het huidige rookbeleid af te trekken. Ondanks het wettelijke verbod op asbakken binnen de muren van de horecaonderneming, hebben de sectoren laten weten alle begrip te hebben voor leden die de asbakken uit lijfsbehoud terugzetten.

Tijdens de bestuursvergadering van KHN is besloten om op de zeer korte termijn een speciale telefonische rookhelpdesk te openen ter ondersteuning en voor advies van leden van KHN. Volgens KHN is er in Nederland een chaos ontstaan als gevolg van het wanbeleid van minister Klink en doordat er niet geluisterd is naar de punten die KHN inbracht met betrekking tot het rookbeleid.

Volgens KHN is het rookverbod in eerste instantie geaccepteerd door de horecaondernemers, maar door onder meer gebrek aan handhaving is deze acceptatie volledig omgeslagen in onbegrip. Zij zijn dan ook van mening dat de minister slecht bestuur te verwijten valt, omdat hij een wet in het leven heeft geroepen terwijl hij niet over de mankracht beschikt om deze wet uit te voeren. Het slechte beleid heeft er nu zelfs toe geleid dat ook welwillende leden de asbakken terug hebben gezet.

Volgens KHN zijn er vijf punten zeer belangrijk om een goed rookbeleid te voeren: het strafbaar stellen van de roker, een compensatieregeling voor de ondernemer, de aanpak van illegale horeca, handhaving van de wet en een soepele opstelling van de lokale overheid. Aanstaande woensdag vindt er een Algemene Ledenvergadering plaats van KHN, waaruit verder te nemen stappen zullen volgen.

Met dank aan The_Concrete_Mixer voor de submit.