Sørensen wil rechtse omroep

Ronald Sørensen, fractievoorzitter van Leefbaar Rotterdam, wil een rechtse omroep beginnen. De landelijke radio- en televisiezender heeft als tijdelijke werktitel Populistische Omroep Nederland (P.O.N.). Het wordt een omroep die 'het ware geluid van Nederland' laat horen en 'niet aan het handje loopt van de sociaalliberale elite uit de grachtengordel', aldus Sørensen.

De komende weken zal de fractievoorzitter de straat op gaan om vijftigduizend leden te werven voor zijn omroep. Dat aantal leden is nodig om een plek binnen het publieke bestel af te dwingen. Ook heeft Sørensen een website opgericht waar nieuwe leden zich aan kunnen melden. Op deze website staat tevens meer informatie over P.O.N. Uiteindelijk wil Sørensen 150.000 leden voor zijn omroep hebben, dat aantal is nodig om een B-omroep zoals Omroep Max en Llink te worden.

Ergernis 

Het plan om een eigen omroep te beginnen is volgens Sørensen ontstaan uit ergernis over de eenzijdige berichtgeving vanuit Hilversum. Zo zou de publieke omroep volgens hem de nadelen van de multiculturele samenleving als 'onderbuikgevoelens' afdoen. "Iedere stroming in Nederland heeft zijn eigen spreekbuis, behalve het Fortuynisme", stelt Sørensen, die zich groen en geel ergert aan het huidige publieke bestel.

Volgens Sørensen worden de Wilders- en Verdonk-stemmers over het hoofd gezien door het publieke bestel en als ze wel in beeld komen, worden ze weggezet als een stel 'domkoppen', zo laat hij weten. "Hun mening wordt afgedaan als op zijn best onderbuikgevoelens en op zijn slechtst als fascistische demagogie."

Platform voor onvrede onder de bevolking 

De nieuwe omroep moet volgens Sørensen een platform gaan bieden voor de onvrede onder de bevolking. Het moet een omroep worden war de Nederlandse cultuur en identiteit centraal staan, laat hij weten. "De Fortuyn-revolutie heeft ons duidelijk gemaakt dat er in ons land een veenbrand smeult. Een brand die af en toe aan de oppervlakte komt, maar die door de bestaande politiek en haar bondgenoten bij de media ontkent of gebagatelliseerd wordt", aldus Sørensen.

Naast Sørensen zal het bestuur van P.O.N. bestaan uit het Haagse raadslid Willem van der Velden (Ons Den Haag) en Ronald Kaatee, oprichter van onder meer de beweging Groen Rechts.

Met dank aan Redcoon en Aka-Zigor voor de submit.