Man met litteken woest aantrekkelijk

Mannen met een litteken in het gezicht zijn onweerstaanbaar voor vrouwen, vooral als de vrouw op zoek is naar een kortstondige relatie. Dit blijkt uit een onderzoek van de Britse universiteiten van Liverpool en Stirling. Vooral wanneer de littekens geassocieerd worden met geweld, krijgen vrouwen het er warm van.

Tijdens het onderzoek werd 220 proefpersonen gevraagd foto's van mannen en vrouwen te beoordelen op mate van aantrekkelijkheid. Op sommige gezichten waren met behulp van photoshop littekens aangebracht. De vrouwelijke proefpersonen voelden zich opvallend vaak aangetrokken tot deze aangepaste foto's. Met name als hun werd gevraagd met wie ze wel een kort avontuurtje zouden willen beleven. Volgens de onderzoekers wijzen de resultaten er op dat iemands sociale waarde niet naar beneden wordt gehaald door een zichtbaar litteken. Vrouwen vallen op een wild uiterlijk omdat dit zou duiden op echt mannelijk gedrag en een avontuurlijke persoonlijkheid.

Echter, als de vrouwen gevraagd werd een mogelijke partner voor een langdurige relatie aan te wijzen, vielen de mannen met littekens massaal buiten de boot. Ook hadden niet alle littekens een betoverend effect op de dames. Sporen van acné of chirurgische ingrepen wijzen op een zwak immuunsysteem en hebben een negatieve uitwerking op vrouwen. Overigens bleek uit het onderzoek dat mannen zich bij hun partnerkeuze niet of nauwelijks laten beïnvloeden door littekens.


Foto bij: Man met litteken woest aantrekkelijk  (foto: DAG)