Huisarts weigert te komen na val in badkamer

Huisartsenpost Ruwaard in Spijkenisse heeft het echtpaar Masseling zwaar teleurgesteld. Kees belde de huisartsenpost nadat zijn vrouw Jope in de badkamer was gevallen en nauwelijks aanspreekbaar was. "Je weet maar nooit, het kan best een infarct of een tia zijn", aldus Kees.

De huisarts die Kees aan de lijn kreeg weigerde langs te komen. Deze dacht dat het wel een 'virusje' zou zijn. Toen Masseling vroeg of hij het goed begrepen had dat de arts niet wilde komen antwoordde deze met een volmondig 'ja'.

Jope had aan de val een grote bult op haar hoofd overgehouden en ook had zij een pijnlijke schouder en nek. Na een onrustige nacht belde Kees zijn eigen huisarts die na controle een hersenschudding constateerde. Het gaat nu wel veel beter met Jope, maar het echtpaar Masseling heeft er toch een vervelend gevoel aan overgehouden: "Het had veel erger kunnen aflopen. Ik weet wel dat ik de volgende keer direct 112 bel. In geval van nood heb je niets aan de huisartsenpost", aldus Kees. "We zijn 62 en 61 jaar oud. We bellen niet voor niets 's avonds laat."

In een brief aan de huisartsenpost heeft Masseling nu zijn beklag gedaan over de gang van zaken. Huisarts Verhaart uit Spijkenisse legt uit dat Masseling nu verder niets hoeft te doen: "Er is een officiële klachtenprocedure," aldus Verhaart. Binnen 48 uur na ontvangst van de brief zal de huisartsenpost contact met het echtpaar opnemen, zodat exact vastgesteld kan worden wat er voorgevallen is. Verhaart kan niet inhoudelijk op de gebeurtenis reageren: "Ik ben er niet bij geweest. Maar er is een klachtenfunctionaris, die netjes hoor- en wederhoor zal toepassen."

Met dank aan DJMO voor de submit.