Taakstraf voor redder chihuahua

Vol verbijstering reageerde Amsterdammer Tim Ebbeling op de brief van justitie die hij vorige week ontving. In de brief staat dat Ebbeling, beveiliger van beroep en vrijwilliger bij de brandweer, 1395,14 euro boete moet betalen en een taakstraf van tachtig uur opgelegd krijgt. De reden: mishandeling van drie personen. De brief vermeldde wel dat hij nog bezwaar aan kon tekenen.

"En dat ga ik dus doen ook. Mijn advocaat zegt dat ik anders schuld beken en het is anders gegaan dan die drie gasten beweren", aldus Ebbeling. De straf wordt opgelegd vanwege een incident dat zich op 15 mei van dit jaar voordeed. Ebbeling liet de kleine chihuahua van zijn vriendin uit in een binnentuin aan de Sumatrakade. Omdat hij het voor schut vond om met het kleine hondje te lopen, bleef hij op een afstandje.

Tijdens de wandeling komen drie mannen dronken naar buiten en zij zien het hondje, maar zien daarbij Ebbeling over het hoofd. "Eén van die gasten loopt met een fles whisky en gooit de alcohol over de hond. Vervolgens krijgt hij nog een paar trappen en als klap op de vuurpijl roep er één: Steek hem aan! Toen ging bij mij het licht uit", vertelt Ebbeling.

In reactie op de laffe daad die zich voor zijn ogen afspeelt komt het tot een handgemeen. Uit bescherming van de hond geeft Ebbeling een jongen een klap met de vlakke hand en ook een ander werd geraakt. Toen de derde partij in worsteling kwam met Ebbeling, brak hij tijdens een val zijn neus en liep hij twee blauwe ogen op. "Met drie gasten tegen zo'n klein hondje. Kom op! En het was niet zo dat ik uit was op een vechtpartij, want zij waren met z'n drieën en ook nog groter dan ik," zegt Ebbeling in reactie op de vechtpartij.

Ebbeling geeft toe dat hij heftig reageerde, maar zegt ook dat het anders is gegaan dan in de aangifte van de jongens staat. "En ik was niet dronken, dus ik denk dat ik een iets helderder beeld heb van de avond." Zelf deed Ebbeling geen aangifte van mishandeling van de hond. Agenten hadden hem namelijk gezegd dat er geen proces-verbaal opgemaakt zou worden. "Dat is dus wel gebeurd. Zíj mishandelen mijn hond, ik kom voor het beestje op en aan het eind van het liedje mag ík een taakstraf vervullen en een vergoeding betalen. Sorry, maar dat gaat me te ver. Ik laat de zaak wel voorkomen bij de rechter en dan mag die beslissen wie er correct heeft gehandeld"

Met dank aan hartje69 voor de submit.