Zakt Sinterklaas door de Rijnkade?

Aankomende zaterdag zal Sinterklaas met zijn Pieten aanmeren in Arnhem, maar kan de Rijnkade dit wel aan? De PvdA in de Arnhemse gemeenteraad zegt haar hart vast te houden wanneer de honderden kinderen die met hun ouders naar de intocht van de Sint komen kijken op de kade staan.

"Dit is een groot evenement en dat zorgt voor extra druk op de kade. Sinterklaas komt op zijn paard met allemaal Zwarte Pieten. Er loopt een muziekkorps en dan heb je nog iedereen die komt kijken. Je moet er toch niet aan denken dat er net als eerder dit jaar weer iemand doorheen zakt", aldus PvdA-raadslid Truus Vink-Schutte.

Ter hoogte van de Nieuwstraat viel in mei dit jaar een jong stelletje plotseling twee meter naar beneden toen de kade het onder hun voeten begaf en eind vorige maand ontstond er weer een nieuw gat in de kade. Bij de PvdA is het vertrouwen in de veiligheid van de kade helemaal gedaald sinds er vorige week ook nog een lekkage werd ontdekt in de waterleiding onder de Rijnkade. Deze lekkage is dan inmiddels wel gedicht, maar Vink is van mening dat de situatie niet verbeterd is.

De gemeente Arnhem stelt dat er absoluut geen sprake is van een onveilige situatie. Zij ziet de komst van Sinterklaas aankomende zaterdag dan ook vol vertrouwen tegemoet. "Als er ook maar enig gevaar zou zijn, dan zouden wij Sinterklaas nooit op die plaats laten aankomen", zegt een woordvoerder. De verzakkingen hebben op een ander deel van de Rijnkade plaatsgevonden, zo laat de woordvoerder weten. "Daar is de wand gewoon slecht en daardoor spoelt wel eens wat zand weg. Dat probleem wordt volgend jaar aangepakt. Maar waar de Sint aankomt is een nieuwe damwand geplaatst."

Ondanks het verweer van de woordvoerder en de getroffen maatregelen blijft de PvdA haar twijfels houden. "Ik hoop dat de gemeente gelijk heeft. Maar je zou zeggen: neem het zekere voor het onzekere en zoek een alternatieve locatie", aldus Vink.

Met dank aan hartje69 voor de submit.