Ziekenhuis sleept patiëntje voor de rechter

De dertienjarige Hannah uit Groot-Brittannië is hartpatiënte en heeft inmiddels meer dan genoeg van ziekenhuizen. Toen de artsen dan ook voorstelden dat zij waarschijnlijk een harttransplantatie nodig had om in leven te blijven, weigerde het meisje dit. Het ziekenhuis was het echter niet eens met de beslissing en sleepte het meisje voor de rechter.

Sinds haar vijfde heeft Hannah al leukemie waardoor ze veel tijd van huis weg is en in het ziekenhuis moet verblijven. Nu bleek dat ze ook nog een harttransplantatie tegemoet kon zien, besloot ze dat het genoeg was geweest. Ze wilde graag tijd thuis bij haar familie doorbrengen in plaats van de operatie te ondergaan.

Er was slechts een kleine kans dat Hannah de zware operatie zou overleven en wanneer ze deze al zou overleven, zou het haar toch al slechte weerstand zeker geen goed doen, verklaarden artsen al eerder. De ouders van het meisje walgen dan ook van de wijze waarop het ziekenhuis met de keuze van hun dochtertje omgegaan is.

"Hannah heeft al genoeg meegemaakt. En dat ze dan ook nog de stress moet doorstaan door voor de rechter gesleept te worden en wellicht gedwongen geopereerd te moeten worden. Dat is mensonterend", zo liet haar vader weten toen hij lucht kreeg van de mogelijke rechtszaak.

Nadat een inspecteur van de gezondheidszorg vaststelde dat het echt niet goed ging met Hannah en zij echt rust wilde, liet het ziekenhuis de zaak vallen.

Met dank aan WhiteTiger en hartje69 voor de submit.