Vogelaar wil ook 'prachtwijk' op Curaçao

De Nederlandse minister Ella Vogelaar (Wonen, Wijken en Integratie) heeft gistermiddag op Curaçao een intentieverklaring getekend voor een integrale wijkaanpak op Curaçao. Vogelaar wil daarmee een 'prachtwijk' op Curaçao laten ontstaan.

De aanpak is mede-ondertekend door de Antilliaanse minister-president Emily de Jongh-Elhage en gezaghebber van Curaçao Lisa Dindial. Vogelaar bezocht maandag en dinsdag Curaçao om zich op de hoogte te stellen van de integrale wijkaanpak. Vandaag bezoekt ze Bonaire.

Hoewel het akkoord al is getekend, moet Curaçao nog een achterstandswijk aanwijzen waar de komende jaren kan worden gewerkt aan onder meer "het afbouwen van halve huizen waarin al wel mensen wonen, werkgelegenheid, veiligheid, maar ook scholing en opvang voor bejaarden".

"De bedoeling is gezamenlijk tot een plan van aanpak te komen en daar ook gezamenlijk aan te werken", zo verklaarde de minister die zei dat daardoor ook nog niet duidelijk is hoe groot de Nederlandse bijdrage wordt. Vogelaar wees vorig jaar in Nederland al veertig 'prachtwijken' aan, achterstandswijken die zich de komende jaren positief moeten ontwikkelen.

Premier De Jongh-Elhage van de Nederlandse Antillen en gezaghebber Dindial toonden zich heel verheugd. Dindial: "Curaçao is al een prachteiland, nu komt er ook nog een prachtwijk."

Ella Vogelaar  (foto: ANP)