Journalist ontslagen om Youtube-filmpje

Een Britse journalist, genaamd Steve Zacharanda, is ontslagen nadat er een Youtube-filmpje van hem is ontdekt door zijn ex-werkgever, Birmingham Mail.

In het filmpje zie je een dronken Zacharanda, die zich ook wel Adam Smith noemt, die openhartig vertelt over zijn werk als journalist. De Amsterdamse Maartje Nevejan filmde alles na een feestje naar aanleiding van de winst van Barack Obama, de nieuwe president van Amerika. “Hij was dronken, ik was dronken, iedereen was dronken, vooral van euforie”, vertelt Nevejan.

Zacharanda zit in het filmpje op een stoep waar hij ondertussen een artikel aan het schrijven is. Terwijl hij zijn artikel aan het schrijven is, bedankt hij de BBC. “Want ik zit me hier toch te knippen en te plakken”, aldus Zacharanda. Het filmpje is na een paar dagen al meer dan 300.000 keer bekeken.

De inmiddels ex-journalist werd meteen ontslagen, waarop verschillende media het verhaal oppikten en hem "een schande voor het vak" vonden. Nevejan vindt niet dat het haar schuld was: “Hij wilde toch al ontslag nemen. Bovendien roept hij nu maar steeds dat ik hem wereldberoemd heb gemaakt.

 

 Het bewuste Youtube-filmpje

Met dank aan hartje69 voor de submit.